Co je na nich tak úžasného?

O kom že je řeč? O látkových pytlíčcích. Pro někoho se jedná o obyčejný pytlík, který za mnoho pozornosti nestojí, ale na druhou stranu přibývá lidí, kteří si kouzlo a výhody látkových pytlíčků nejen při balení dárků uvědomují, či už je znají ze své vlastní zkušenosti.

Látkový pytlíček je pro ně „taková v podstatě jednoduchá záležitost a přitom tak dokonalá!!!

FB cover 2021

V tomto článku se s Vámi chci podělit o pohledy mých zákazníků, kteří výhody látkových pytlíčků nadšeně využívají :-)

Není to jen o ekologii

Asi první výhoda, která každého napadne, je ekologie. Ta skutečně patří mezi výhody hlavní, ale zdaleka není jediná. I já sama jsem si své první pytlíčky koupila hlavně z ekologických důvodů, protože mi o Vánocích jako spoustě dalším lidem „rvalo srdce, že se ty hromady roztrhaných papírů pak jednoduše vyhodí“ či spálí, což je v podstatě stejné, jako by se vyhodilo či spálilo tomu odpovídající množství peněz. Látkový pytlíček lze naproti tomu používat opakovaně, „po rozbalení každopádně neskončí v koši, což je úžasné!“.

IMG_8665

 

A co tedy s nimi dál?

S látkovým pytlíčkem můžeme naložit různě:

  • Buď si ho schováme a zabalíme do něj dárek při příští příležitosti.
  • Nebo pytlíček použijeme k jinému účelu, přičemž fantazii se zde meze nekladou. Obzvláště děti jsou v tomto ohledu velmi vynalézavé… Napovím Vám obrázkem… ????  

Využití látkového pytlíku_1

Jak to bude vypadat pod stromečkem?

Látkové balení v ničem nezaostává za papírovým, co se týče barev, tvarů a způsobů provedení, prostě všeho! Možnosti jsou snad neomezené (jedině fantazie stanovuje hranice). Jak říkám, je to dokonalý nápad, nemá jedinou chybičku!

20211225_142103

Není takové balení moc pracné?

Můžu Vám garantovat, že balení do látkového pytlíčku zvládnou úplně všichni, a to muži i děti. Do pytlíčku zabalíte opravdu rychle jakýkoli dárek, a to i neforemný, třeba kopací míč:

20191225_080419

Látkový pytlíček má v sobě ale ještě něco navíc…

Na látkových pytlíčcích se mně líbí, že jsou nejen krásné, ale – a to především – chytré. Látkový pytlíček nepovažuji pouze za hezký obal. Pro mne jsou jakýmsi příběhem, vyjádřením osobního názoru a postoje. Nejen proto, že s jejich pomocí neplýtvám přírodními zdroji, nebo že ušetřím čas.

Jde o podtržení a zdůraznění vztahu k obdarovanému, který s dárkem, pečlivě vloženým do krásného a ručně vyrobeného látkového pytlíčku, získává navíc i můj osobní vzkaz. Dárek už není „jen“ materiální věc. Vytváří se důvod k rozhovoru, příběh samotného obdarování, který můžu zase poslat dál. Bez slov a zbytečných (většinou jednorázových) dekorací vzkazuji „Jsi pro mne důležitý!“. A právě tato synergie dle mého názoru obohatí nejvíc.

Těším se na moment, kdy se můj první pytlíček, před krátkým časem vyslán do světa, ke mne s úsměvem a z rukou blízké osoby vrátí, abych jej mohl zase poslat dál. Možná trošku ušmudlaný a ucestovaný, ale obohacený o emoce všech těch milých lidí, které mezitím jeho obsah i příběh potěšil. A to dárkový balicí papír nikdy tak dobře a chytře nesvede. Právě proto mám chytré věci rád!“ Michal K.

 

Kde je seženu?

Pokud Vás látkové pytlíčky také oslovily a chtěli byste je vyzkoušet, zvu Vás do svého e-shopu. A pokud si nevyberete, ráda Vám ušiju pytlíčky na přání. Inspirovat se můžete ve Fotogalerii.

PS: A pokud Vám od loňska zbyly vánoční papíry a přemýšlíte teď co s nimi, tak je použijte třeba „na výrobu originálních vánočních přání“ či jiný výtvarný počin. Děti budou určitě nadšeně vystřihovat ????