Jak jsem objevila kouzlo látkových pytlíčků

V předvečer

A je to tady! Štědrý den klepe na dveře, přípravy vrcholí, spánkový deficit se hlásí o slovo a já nemám zabalené dárky! Zbývá poslední večer. No co, manžel půjde uspávat dceru, já si pustím nějaký pěkný film, vyklidím jídelní stůl, připravím propriety a dám se do toho.

IMG_3441

Rozbalit a zatížit papír, nastříhat izolepu, připravit stužky a popisovací fix. Nejdříve ty největší a neforemné dárky, do zbytku papíru ty ostatní. Nejradši mám knížky, ty se balí dobře :-) Jejda, tady se mi papír protrhl, tak to zkusím opravit izolepou. Tak a ještě mašle. Napsat jméno a hotovo.

Málem bych zapomněla, že jsem si letos koupila kromě klasického papíru v rolích ještě jednu novinku – látkové pytlíčky, o kterých jsem četla v Pravém domácím časopise. Tak to vyzkoušíme! Třeba tenhle, do toho se bude hodit ten strukturovač vosků pro manžela. Zavázat a je to. To je tedy rychlost! To jsem nečekala!

 

Tak další dárek. Do pytlíčku, zavázat, hotovo. Jak ty dárky pěkně vypadají a jak příjemné jsou ty pytlíčky na omak. Jak je ale označím? Už to mám! Na stužku navléknu papírovou jmenovku. Film ještě neskončil a já už mám hotovo! Prima :-) Jsem zvědavá, co tomu ostatní řeknou zítra pod stromečkem…

Den „D“

Je po štědrovečerní večeři, jdeme na dárky. Dcera je roznáší adresátům, a když přinese první dárek zabalený do látkového pytlíčku, zavládne všeobecné překvapení. „Co to je za novinku?“ „To vypadá opravdu pěkně“! „Můžu si ten pytlíček nechat?“ Nové balení se líbí bez rozdílu všem – dceři, manželovi, babičkám i dědečkovi.

Pytlíčky láskyplně skládám, přidávám k nim stužky a dívám se na haldu papíru, která zbyla po klasickém balení. Hned vedle leží malá hromádka složených pytlíčků připravených k dalšímu, dalšímu a dalšímu použití. Příští rok bude ta papírová halda určitě podstatně menší!

IMG_2599

O měsíc později

Látkové pytlíčky mě nadchly natolik, že jsem se rozhodla je sama šít a šířit tento způsob balení dárků do světa. Pokud zaujaly i Vás, vyberte si takové, které Vám padnou do oka, nebo Vám ráda ušiju pytlíčky na přání. Inspirovat se můžete ve Fotogalerii.